REGLAMENT

Correu Imprimir PDF

NOMBRE DE JUGADORS

Juguen 6 jugadors de camp i un porter. Els 7 Jugadors poden ser fixes u ocasionals (veure apartat fitxa)

 

UNIFORME

Es d'obligat compliment que tots els jugadors vagin correctament uniformats i amb la mateixa samarreta. Si un jugador la té diferent l'àrbitre no el deixarà jugar.

  Tots els equips hauran de dur una segona equipació reserva per evitar coincidència de colors. En cas de no dur-la és podrà llogar per 10€ (10 samarretes de joc) i 1€ extra per cada samarreta de més.

 

DURADA DEL PARTIT

25 minuts per part a temps corregut. Hi han 3 minuts de descans.

El temps només s’atura si l’àrbitre o considera força major (lesió greu, tall de llum, etc.)

Si el partit comença amb retard no hi haurà descans.

 

CANVIS

 No hi ha límit, s’ha de fer pel mig del camp i sempre s’ha d’avisar a l’àrbitre. El porter només es podrà fer un canvi per part.

 

FALTES/INFRACCIONS

 Es considera cessió al porter si al rebre una passada d’un company toca la pilota amb la mà.

La falta només es podrà llençar prèvia autorització de l’àrbitre. Si no es repetirà l’execució. En cas de reincidència pot ser penalitzat amb targeta groga. L’àrbitre deixarà seguir si creu convenient donant la llei de l’avantatge i deixant-ho clar als 2 equips tot anotant la falta acumulativa.

Només seran lliure indirecte les següents:

Cessió al porter (es llençarà del límit de l’àrea)

Rebre la pilota dins l’àrea en servei de porteria (veure porter)


 REGLA DE L´ULTIM HOME

 No s’expulsarà MAI un últim home que transcorri en falta SEMPRE QUE AQUESTA NO SIGUI VIOLENTA encara que sigui ocasió manifesta de gol o l’entrada sigui per darrera.

 L’àrbitre treurà targeta groga al jugador. Exemple; impedir un gol amb la mà, agafar de la samarreta i estirar, fer una pitjada inofensiva, etc

Si HI HA VIOLÈNCIA MANIFESTA l’àrbitre expulsarà al jugador amb blava o vermella.

 

 DOBLE PENAL

 Quant un equip fa 5 faltes, ja siguin xiulades o acumulatives a cada part, la sisena falta l’equip que l’ha rebuda haurà de:

 -Xutar des del doble penal sense barrera,  es pot optar entre xutar directament a porteria o passar la pilota endavant a algun company.

 -L’àrbitre avisarà al capità quant hagi anotat la cinquena falta i a partir d’aquí en totes les altres faltes demanarà la pilota per col·locar-la al punt de doble penal. Els jugadors s’hauran de col·locar on indiqui l’àrbitre i el porter es podrà avançar 3 passes.

  No es comptarà com a falta acumulativa:

El serveis de banda mal realitzats

Els serveis de porteria mal realitzats

Canvi d’un jugador mal realitzat

Cessió al porter

 

PENAL


El porter ha d´estar sobre la línia i no es podrà moure fins que l´adversari hagi xutat.

Tothom ha d’estar darrera el jugador que llança el penal, on indiqui l’àrbitre.

Si la pilota toca el pal el jugador que ha xutat no podrà rematar però si la resta. SI la rebutja el porter pot rematar qualsevol.

No es considerarà Penal les mans involuntàries dintre de l´àrea. Aquesta infracció serà considerada com tir lliure indirecte a la frontal de l`àrea. 

  

PORTER

 Servei de porteria:

Sempre amb la pilota plantada dins l’àrea i s’ha d’enviar més enllà de la mateixa. Si no és compleix serà fora de banda a favor de l´equip contrari ( No obstant s’avisarà i és farà repetir fins la jornada 2 inclosa). Els jugadors de l’equip rival han d’estar fora l’àrea.

Quan el porter atura la pilota amb la mà pot:

passar-la amb la ma o peu a un company.

Deixar-la caure per jugar-la amb el peu. Si la torna a agafar amb la mà serà tir lliure indirecte al límit de l’àrea.

No es pot agafar amb les mans:

Fora l’àrea

En rebre la passada d’un company amb el peu.

 

SERVEI DE CENTRE DEL CAMP

 Es pot fer directe a porteria. En cas de Gol seria vàlid.

Passar a un company, sempre endavant.

 

ÀRBITRE

 És la màxima autoritat durant el transcurs del partit i les seves decisions són irrevocables (abans, durant i després del partit). La bona fe i honestedat dels nostres àrbitres està per sobre de qualsevol dubte, i és per això que els jugadors han de comprendre i perdonar qualsevol error que puguin cometre.

 L’àrbitre repartirà un braçalet de al capità de cada equip i serà aquest el que podrà dirigir-se pausada i educadament a dialogar amb l’àrbitre en accions puntuals. La protesta constant serà motiu de targeta groga.

Es pot recusar un àrbitre tot argumentant motius coherents al full de recusació.

Si qualssevol equip abandona el camp, sense autorització de l’àrbitre causant  la a suspensió del partit, perdrà el mateix por el resultat de 3-0  i es descomptarà un punt de la classificació general.

Es podrà sol·licitar l’assistència d’un àrbitre addicional amb un mínim de 48 hores i suposarà un cost extra de 25€ per l’equip sol·licitant.

 

TARGETES I SANCIONS

 Groga: Amonestació. L’àrbitre traurà targeta groga sota el seu criteri per entrades fora de lloc. A més a més amonestarà als jugadors que és dirigeixin a ell o a un jugador contrari ( o del mateix equip) amb paraules malsonants i actitud desafiant.

 Groga+ groga: implica blava i comporta l’expulsió del jugador amb possibilitat de canvi. Sumarà 2 grogues per a l’acumulació de targetes i la blava no implica sanció directa.

 Blava directaexpulsió directa amb possibilitat de canvi. Implica un partit de sanció a complir la jornada següent.  El comitè decidirà posteriorment el número de partits de sanció.

 Vermella: Expulsió sense opció a canvi per falta greu (violència o insults). De 2 a 12 partits de sanció

Si hi ha reincidència s’expulsarà del torneig i no podrà participar mai més en les nostres lligues.

 Acumulació de 5 grogues: implica partit de sanció que es complirà en el següent partit després de veure la cinquena groga. NO S’ACUMULEN LES TARGETES ENTRE FASES.

 

Els jugadors expulsats hauran de dirigir-se al vestidor o a la grada, Si és neguen l’àrbitre demanarà col·laboració al capità de l’equip i si segueix igual pot suspendre el partit i sancionar amb la pèrdua de punts a l’equip infractor.

 

Si s’hagués de procedir a la suspensió del partit per amenaces greus o agressió a l’àrbitre per part d’un o més jugadors:

Amenaça greu: pèrdua del partit 3-0

Agressió: pèrdua del partit i expulsió de l’agressor del campionat. Si s’escau l’àrbitre presentarà una reclamació judicial.

 

ANNEX ARBITRAL: El comitè organitzador pot sancionar un jugador o equip segons el que hagi succeït durant o després del partit (agressions físiques o verbals, etc.), sense necessitat que hagi estat amonestat per l’àrbitre.

 

 INSTAL.LACIONS.

 Les instal·lacions s’han de respectar i deixar com estaven abans d’arribar-hi. Si es detecta que algun equip o jugador no les ha respectades, l’equip es farà responsable de la reparació econòmica de les mateixes i L’organització podrà expulsar automàticament el/els jugadors implicats segons la gravetat de l’assumpte.

 

 

Menú principal

Reglament

Tornejos

Estadístiques Jugadors

Altres


Estadístiques LLigues

LLoguer de pistes

2 PISTES OUTDOOR
11 PISTES INDOOR 

Persones conectades

Tenim 1973 convidats connectat